dinsdag 29 januari 2008
Oude Vijzel
Een vijzel is een beker met stamper die gebruikt wordt om te vermalen en vermengen. Hij wordt uit hard materiaal vervaardigd (steen,brons,koper,aardewerk of kristal) en heeft soms een gepolijste binnenzijde.
In de keuken wordt de vijzel vooral veel gebruikt om kruiden fijn te malen, voor verder gebruik in sauzen, soepen, of marinades.
Klik op de link en foto.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
En om medicijnen fijn te malen en door de appelmoes heen te mengen, toch??<
Ik gebruik al jaren een vijzel, kan eigenlijk niet meer zonder ;-)
Vorige maand kocht ik nog een grotere bij de toko, die is prachtig bewerkt met bloemen en van steen. Maar die jij hier hebt staan is ook erg mooi hoor!
Ik maak er soms de pilletjes voor de katten in fijn maar meestal gebruik ik hem voor het maken van pesto. Mjammie!!
Ik kan helaas m'n naam er niet bij vermelden dus die 'anoniem' ben ikke dus haha. (Patricia van www.beestenboeltje.web-log.nl)
Een reactie posten