vrijdag 22 juni 2007

Zuidvruchten



Schitterend schilderij van Machiel Brandenburg geboren 1907 te Rotterdam, woonde en werkte in Rotterdam tot 1933, daarna te Hilversum, emigreerde in 1953 naar Zuid-Afrika.
Dit schilderij komt uit een collectie van een 7-tal schilderijen (stillevens) die in bezit zouden zijn geweest van Prinses Wilhelmina, die de 7 werken in de jaren 50 vande schilder kocht. Machiel Brandenburg was geen onbekende op het Paleis het Loo, hij was een goede kennis van Koningin/prinsesWilhelmina.Hij schilderde diverse schilderijen in opdracht van Pr.Wilhelmina.Ook op diverse tentoonstellingen hingen zowel werken van Machiel en van de prinses, waar hij natuurlijk erg trots op was (tentoonstelling te Hilversum 1948 en later in Zuid-Afrika).Werken van Machiel Brandenburg zijn te bewonderen in diverse Musea (of depot) :Museum Boymans van Beuningen te Rotterdam, Stedelijk Museum te Amsterdam, van Abbemuseum te Eindhoven, Paleis het Loo Paleis Soestdijk.
Dit schilderij hebben wij gekocht in Den Haag bij een veilinghuis en het hangt bij ons in de keuken, maar is natuurlijk te koop.

Klik op de link en op de foto voor meer informatie.

Geen opmerkingen: